Nieuwe campagne Leergeld: Geen Kind Achterop!

Al meer dan 25 jaar zetten de stichtingen Leergeld zich plaatselijk in om ervoor te zorgen dat kinderen uit gezinnen met weinig geld gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd. Het verstrekken van een fiets hoort hierbij. Daarom voert Leergeld Nederland in juni de campagne Geen kind achterop!

Leergeldfietsen in Amersfoort

Jaarlijks helpen de stichtingen Leergeld zo’n 20.000 kinderen in Nederland aan een fiets. Ook schoolgaande kinderen in Amersfoort kunnen niet zonder een fiets. Daarom voorziet Leergeld Amersfoort kinderen uit gezinnen in een moeilijke financiële situatie van een gratis exemplaar. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar hebben vaak sneller een grotere fiets nodig en krijgen daarom een tweedehands fiets. Deze fiets is geheel opgeknapt en rijklaar gemaakt door De Fietswerkplaats en gaat minimaal twee jaar mee. Kinderen tussen de twaalf en achttien jaar die naar het voortgezet onderwijs gaan, mogen een nieuwe fiets ophalen bij de Fietsvoordeelshop in Amersfoort als zij bekend zijn bij Leergeld Amersfoort.

Tibor del Grosso ambassadeur campagne Geen Kind Achterop!

Om Leergeld Nederland bekend te maken, zet Tibor del Grosso zich tijdens de campagne Geen Kind Achterop! in als ambassadeur. Tibor: “Ik kan me moeilijk voorstellen hoe het leven was geweest voor mij zonder fiets, dan was ik een stuk minder mobiel geweest en had ik ook niet kunnen wielrennen.”

Tibor komt uit Eelde en is drie keer Nederlands kampioen wielrennen en veldrijden geworden bij de junioren. Tibor wil ambassadeur voor Leergeld zijn om zo meer kinderen kilometers te laten maken en Leergeld meer bekendheid te geven. “Kunnen sporten is voor mij heel vanzelfsprekend. Ik kan me goed voorstellen dat het voor sommige gezinnen heel lastig is om het financieel te redden. Ik vind het een heel mooi initiatief van Stichting Leergeld om die gezinnen juist te ondersteunen.”

Bekijk het filmpje van Tibor.

Lees ook:

De Leergeld fiets – deel 1: hoe werkt het?
De Leergeld fiets – deel 2: kinderen van zes t/m twaalf jaar
De Leergeld fiets – deel 3: kinderen van 12 tot 18 jaar
De Leergeld fiets – deel 4: Mijn fiets is kapot! Wat nu?

Geen Kind Achterop!

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN