Vraag steun

Heb je moeite met het betalen van schoolkosten, een schoolreisje of -kamp, een laptop, een fiets, huiswerkbegeleiding, sport- en/of cultuurlessen? Maak je je zorgen omdat je niet voldoende geld hebt om jouw kind een onbezorgde schooltijd te bezorgen?

Belangrijk om te weten

Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden, namelijk:

  • Je woont in Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen
  • Je hebt kinderen tussen 4 en 18 jaar
  • Jouw inkomen is maximaal 150% van het bijstandsniveau

Als je in Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen woont, dan vind je meer mogelijkheden voor hulp op Geldcheck033. Woon je in een andere gemeente, dan kun je via de stichting Samenvoorallekinderen een aanvraag voor ondersteuning doen.

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor hulp, moet je je wel eerst bij ons aanmelden. Na aanmelding en controle van het inkomen neemt een vrijwilliger van Leergeld Amersfoort contact met je op en komt hij of zij bij je thuis om samen te kijken hoe wij jou het beste kunnen ondersteunen.

Je kunt je bij ons aanmelden door het formulier in te vullen dat verschijnt als je op de button Aanmelden bij Leergeld Amersfoort voor ondersteuning klikt. Je hoort dan binnen enkele weken meer over jouw aanvraag.

Ben je al aangemeld?

Je kunt een aanvraag voor hulp indienen wanneer je bij Leergeld Amersfoort aangemeld bent en wij contact met je hebben gehad.

Via onderstaande button Aanvraag financiële hulp en ondersteuning kun je het aanvraagformulier invullen en verzenden. Je kunt hier per kind aangeven wat je wilt aanvragen.

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Vorige
Volgende