Periodieke schenking

Het is mogelijk om periodiek te schenken aan Stichting Leergeld Amersfoort. Giften zijn aftrekbaar in de inkomstenbelasting indien een bepaald drempelbedrag wordt overschreden. De ervaring leert dat het bereiken van het drempelbedrag (afhankelijk van het belastbaar inkomen) een grote schenking vergt (of meerdere schenkingen aan andere instellingen) zodat je in de regel een schenking niet snel in aftrek zult kunnen brengen.

Dit is anders indien je je voor een periode van (minstens) vijf jaar verbindt aan Stichting Leergeld Amersfoort, waarbij je vastlegt dat je jaarlijks een van tevoren vastgesteld bedrag zult schenken. Dit heet in de praktijk een periodieke schenking. Deze periodieke schenking wordt vastgelegd in een overeenkomst tussen jou en de stichting Leergeld Amersfoort. Het gevolg is dat de schenking ongeacht het bedrag in beginsel aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Anders gezegd de fiscus betaalt mee aan de schenking. Gevolg is dat jouw nettoschenkingsbedrag lager is of dat je in de gelegenheid bent een hoger bedrag te schenken.

Ben je geïnteresseerd in een periodieke schenking aan Leergeld Amersfoort? Neem dan contact met ons op via e-mail (secretaris@leergeldamersfoort.nl) om een dergelijke overeenkomst aan te gaan.

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN