ANBI

Giften en donaties

Leergeld Amersfoort is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat jouw gift fiscaal aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.

Periodieke gift

Indien je een periodieke gift doet, dan is het hele bedrag van de gift aftrekbaar. Er is geen minimum of maximum van toepassing. Jouw toezegging moet dan wel zijn vastgelegd en de gift moet gedurende minimaal vijf jaar worden gedaan. Bij de Belastingdienst lees je meer over de precieze voorwaarden waaraan zo’n periodieke gift moet voldoen. Voor het doen van een periodieke gift moet je een formulier invullen. Je kunt dit formulier bij ons opvragen. Onze contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Wil je weten wat de aftrekbaarheid voor jou kan betekenen? Dan kun je online een eenvoudige berekening uitvoeren: https://anbi.nl/calculator/. Je zult zien dat je vaak netto maar de helft of minder kwijt bent aan een gift dan het bedrag dat je aan Leergeld Amersfoort geeft.

Gewone gift

Doe je een ‘gewone’ gift, dan is deze ook aftrekbaar. Het totaal van jouw jaarlijkse giften aan ANBI’s is gebonden aan een minimum en een maximum. Bij de Belastingdienst lees je meer over de precieze voorwaarden waaraan zo’n gewone gift moet voldoen en welke grenzen voor jou van toepassing zijn.

Geven als bedrijf of instelling

Een gift is een bijdrage waar geen rechtstreekse tegenprestatie tegenover staat. Over giften betaal je geen btw.

IBAN

Ons bankrekeningnummer is (IBAN): NL95ABNA0977568245

ANBI-verklaring

Onze ANBI verklaring kun je hier downloaden: ANBI-verklaring
Ons jaarverslag en financieel jaarverslag vind je hier.

Contactgegevens

Wil je ons helpen door een bijdrage leveren aan de toekomst van kinderen? Neem dan voor meer informatie contact op met Stichting Leergeld Amersfoort, telefoon 06-47079400 of via e-mail: info@leergeldamersfoort.nl.

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN