ANBI

Giften en donaties

Leergeld Amersfoort is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift fiscaal aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.

Periodieke gift

Indien u een periodieke gift doet, dan is het hele bedrag van de gift aftrekbaar. Er is geen minimum of maximum van toepassing. Uw toezegging moet dan wel zijn vastgelegd en de gift moet gedurende minimaal vijf jaar worden gedaan. Bij de Belastingdienst leest u meer over de precieze voorwaarden waaraan zo’n periodieke gift moet voldoen. Voor het doen van een periodieke gift moet u een formulier invullen. U kunt dit formulier bij ons opvragen. Onze contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Wilt u weten wat de aftrekbaarheid voor u kan betekenen? Dan kunt u online een eenvoudige berekening uitvoeren: https://anbi.nl/calculator/. U zult zien dat u vaak netto maar de helft of minder kwijt bent aan een gift dan het bedrag dat u aan Leergeld Amersfoort geeft.

Gewone gift

Doet u een ‘gewone’ gift dan is deze ook aftrekbaar. Het totaal van uw jaarlijkse giften aan ANBI’s is gebonden aan een minimum en een maximum. Bij de Belastingdienst leest u meer over de precieze voorwaarden waaraan zo’n gewone gift moet voldoen en welke grenzen voor u van toepassing zijn.

Geven als bedrijf of instelling

Een gift is een bijdrage waar geen rechtstreekse tegenprestatie tegenover staat. Over giften betaalt u geen btw.

IBAN

Ons bankrekeningnummer is (IBAN): NL95ABNA0977568245

ANBI-verklaring

Onze ANBI verklaring kunt u hier downloaden: ANBI-verklaring
Ons jaarverslag en financieel jaarverslag vindt u hier.

Contactgegevens

Wilt u ons helpen door een bijdrage leveren aan de toekomst van kinderen? Neem dan voor meer informatie contact op met Stichting Leergeld Amersfoort, telefoon 06-47079400 of via e-mail: info@leergeldamersfoort.nl.

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN