Onze organisatie

Stichting Leergeld Amersfoort bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers. Wij stellen ons graag voor!

Wil jij ook een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen met minimale financiële middelen in Amersfoort? We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lees meer op onze vacaturepagina of stuur een e-mail naar info@leergeldamersfoort.nl om te kijken wat jij voor Stichting Leergeld Amersfoort en onze doelgroep kunt betekenen.

Bestuur Stichting Leergeld Amersfoort

Bestuur

Ons bestuur is verantwoordelijk voor de aansturing van de organisatie en stelt de kaders van het beleid vast. We werken met verschillende commissies waarvan een van de bestuursleden voorzitter is.

Het bestuur van Stichting Leergeld Amersfoort bestaat uit:
Arnoud Messelink (voorzitter)
Saskia van Bronkhorst (secretaris)
Erik Boswinkel (penningmeester)
Ronald Sutmuller (pr & communicatie)
Cathy Spierenburg (onderwijs & coördinaat)

Op de foto: boven Arnoud, Ronald en Erik, onder Saskia en Cathy

Werkgroep Communicatie Stichting Leergeld Amersfoort

Communicatie & Fondsenwerving

Deze commissie zet zich in om onze naamsbekendheid te vergroten en donateurs en sponsoren te werven. Hiervoor schrijven we regelmatig berichten voor onze website, social media en onze digitale nieuwsbrief. Verder verzorgen we de communicatie voor onze projecten en over sponsoractiviteiten. Onze fondsenwerver komt graag bij jouw organisatie langs om te praten over de mogelijkheden om Leergeld Amersfoort te steunen.

De werkgroep Communicatie & Fondsenwerving bestaat uit:
Ronald Sutmuller (bestuur) (l), Hugo Fretz (fondsen & relaties) (r), Lotte (lm), Ellen (rm)

Coördinatoren

De coördinatoren van Stichting Leergeld Amersfoort verzorgen de dagelijkse gang van zaken en verwerken de aanvragen van onze cliënten. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze cliënten en als het ware de spil van onze Leergeld organisatie. Een van de coördinatoren is daarnaast het 'gezicht' naar buiten en onderhoudt de contacten met andere organisaties.

Onze coördinatoren: Henk Pijper, Elma, Greetje, Celine en Sylvia.

Intermediairs

Gezinnen die Stichting Leergeld Amersfoort om hulp vragen, worden thuis bezocht door onze goed opgeleide en geïnformeerde intermediairs. Tijdens een persoonlijk gesprek inventariseren de intermediairs de hulpbehoefte. Zij maken kennis en geven uitleg over onze organisatie. Ook verwijzen zij waar nodig door naar andere hulporganisaties binnen Amersfoort.

 

Onze intermediairs zijn: Dorine, Theo, Job, Wendy, Renny, Frank en Elles.

Commissie Onderwijs

Zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs is armoede in gezinnen goed merkbaar. Veel aanvragen lopen via de scholen en het meeste geld dat onze stichting toekent, heeft direct te maken met de kosten die via de scholen worden gemaakt. De commissie Onderwijs onderhoudt daarom intensief contact met de scholen van beide onderwijssoorten. De commissie bestaat uit een bestuurslid en coördinatoren, omdat zij vanuit hun functie al nauw betrokken zijn bij de onderwijsinstellingen.

De commissie Onderwijs bestaat uit: Cathy Spierenburg (bestuur), Henk Pijper en Elma

ICT-ondersteuning

Harry Dubois

Financieel administratieve ondersteuning

Erik Meijer

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN