Project Schooltas

Help kinderen om te leren!

Een goedgevulde schooltas, het lijkt zoiets normaals. Niet voor kinderen die in armoede leven en die aan het einde van de basisschool de overstap naar het voortgezet onderwijs maken. Sinds 2014 zorgen wij, Stichting Leergeld Amersfoort en Office1 uit Amersfoort, ervoor dat juist deze kinderen ook met een mooie en goedgevulde schooltas op de eerste schooldag verschijnen. Om die schooltassen weg te kunnen geven, hebben wij uw hulp nodig!

4.500 kinderen in armoede in Amersfoort

Het is een schokkend getal; in onze stad leven 4.500 kinderen in armoede. Stichting Leergeld zet zich al jaren in voor deze kinderen. Met als doel om sociale uitsluiting te voorkomen. Op initiatief van Office1 zijn we ertoe gekomen scholieren die van groep 8 overstappen naar het voortgezet onderwijs en hiervoor in aanmerking komen, te voorzien van een goedgevulde schooltas. Een stevige rugtas, mappen, pennen, stiften, passer, schaar, rekenmachine… het zit er allemaal in.

BEKIJK HIER DE TOELICHTING VAN ONZE VOORZITTER >

Steun deze kinderen en help ze aan een schooltas

Jaarlijks staan ruim 100 kinderen voor een schooltas bij ons op de wachtlijst. Voor 2022 staan zelfs al 150 kinderen op de lijst!
We kunnen uw hulp dus hard gebruiken. Wilt u drie of vijf tassen sponsoren?

 Drie gevulde schooltassen: €240
 Vijf gevulde schooltassen: €375

Klik door op onderstaande link en kies de optie van uw voorkeur. Of neem contact op met Hugo Fretz (06-28767123) om andere opties te bespreken.

MELD JE AAN ALS DONATEUR >

Sponsoren

Project Schooltas wordt ondersteund door (onder meer) de volgende organisaties. Namens de kinderen die hierdoor met een goedgevulde schooltas de stap naar het voortgezet onderwijs kunnen zetten, veel dank! Doet u mee in 2022?

Deze bedrijven hebben Project Schooltas gesponsord