Aanvraag financiële hulp en ondersteuning

Aanvraag financiele hulp en ondersteuning
Wil je aanvragen doen voor meerdere kinderen? Vul dan voor elk kind apart dit formulier in en klik onderaan op verzenden. Daarna kun je het formulier voor het volgende kind invullen en verzenden.

Maak een keuze voor welke ondersteuning je wilt aanvragen door het vakje aan te vinken. Na het maken van je keuze verschijnt een toelichting en eventueel een vraag naar meer informatie.

Ben je geregistreerd bij Leergeld Amersfoort?

Om een aanvraag in te dienen moet je je eerst registreren. Klik hier om je aan te melden.

Schoolkosten / ouderbijdrage / schoolreis

Leergeld heeft afspraken met de scholen over het (gedeeltelijk) vergoeden van de vrijwillige ouderbijdrage, schoolkosten, excursie, schoolreis en schoolkamp. Borg voor sleutels, kastjes, lockers etc. wordt niet vergoed. Stuur de factuur/brief van de school naar Info@leergeldamersfoort.nl met vermelding van het rekeningnummer (van de school) waarnaar we het bedrag moeten overmaken. Of upload een foto of kopie van de factuur of brief van school. 

Maximum file size: 16.78MB

Schoolspullen

Je kunt een vergoeding voor schoolspullen zoals pennen, schriften, kaftpapier etc. aanvragen. Vergoeding is maximaal 25 euro per jaar voor leerlingen op de basisschool en 50 euro per jaar voor leerlingen op de middelbare school. Koop de schoolspullen eerst zelf en stuur een foto of kopie van de bon voorzien van naam kind naar Info@leergeldamersfoort.nl.

Schooltas

Voor leerlingen op de basisschool kunt u een vergoeding voor een schooltas aanvragen van maximaal 25 euro en voor leerlingen op de middelbare school 50 euro. Laat uw kind zorgvuldig met de tas omgaan want hij/zij moet er enkele jaren mee doen. Je moet de schooltas eerst zelf kopen en dan een foto of kopie van de bon voorzien van naam kind sturen naar Info@leergeldamersfoort.nl. Voor groep 8 leerlingen die naar de middelbare school gaan, kan een aanvraag gedaan worden voor een schooltas met schoolspullen. Deze schooltassen worden medio juni uitgedeeld. Stuur hiervoor een aanvraag naar Schooltas@leergeldamersfoort.nl.

Laptop

Wij vergoeden tijdens de middelbare school periode éénmalig een laptop of tablet voor een leerling. Leergeld Amersfoort heeft met de middelbare scholen afspraken over de vergoeding, die wij altijd direct aan de school betalen. Wij informeren de school over jouw aanvraag, dus koop niet zelf een laptop of tablet!

Fiets

Voor een leerling op de basisschool kan een fietscheque aangevraagd worden voor een tweedehands fiets bij De Fietswerkplaats. De leerling moet gemiddeld 2 á 3 jaar met een fiets doen voor er weer een andere (tweedehands) fiets aangevraagd kan worden. Voor een leerling op de middelbare school kan 1 keer een fietscheque verstrekt worden voor een Leergeld fiets bij de Fietsvoordeelshop.

Contributie sport

Een aanvraag voor  sportdeelname doen wij bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Wij hebben hiervoor de naam van de sportvereniging en het bedrag van de contributie of lesgeld nodig. Na goedkeuring wordt het bedrag aan de sportvereniging/club betaald.

Ieder jaar moet dit opnieuw aangevraagd worden. U kunt niet tegelijk een aanvraag voor sport en een aanvraag voor cultuur indienen.

De vergoeding vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur is maximaal €225,00 (inclusief een eventuele waardebon sportbenodigdheden).

Sportkleding / sportschoenen

Voor kinderen op de basisschool kan een vergoeding voor sportkleding en sportschoenen aangevraagd worden voor maximaal 75 euro per jaar. Voor kinderen op de middelbare school is dit 125 euro. Koop de sportkleding en/of sportschoenen eerst zelf en stuur dan een foto of kopie van de bon voorzien van naam kind naar Info@leergeldamersfoort.nl.

Zwemles

Begin met aanmelding bij het zwembad en zeg dat er een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur  gedaan gaat worden via stichting Leergeld. Voor zwemles (diploma A en B) vragen wij een zwempakket aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Na goedkeuring informeren wij u per brief en wordt het bedrag door het Jeugdfonds Sport en Cultuur, inclusief het inschrijfgeld, aan het zwembad betaald.

Cultuurdeelname / lesgeld

Een aanvraag voor  een cultuur activiteit doen wij bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Wij hebben hiervoor de naam van de cultuur organisatie en het bedrag van het lesgeld nodig. Na goedkeuring wordt het bedrag aan de cultuur organisatie betaald.

Ieder jaar moet dit opnieuw aangevraagd worden. U kunt niet tegelijk een aanvraag voor sport en een aanvraag voor cultuur indienen.

De vergoeding vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur is maximaal €425,00 (inclusief een eventuele waardebon).

Huiswerkbegeleiding / bijles

U kunt samen met de school een aanvraag voor bijles of huiswerkbegeleiding indienen. Een aanvraag doen kan met het formulier dat u hier kunt downloaden: Formulier huiswerkbegeleiding. De school geeft advies op het formulier. Nadat Leergeld Amersfoort het volledig ingevulde formulier heeft ontvangen en de aanvraag is goedgekeurd sturen wij een voucher (waardebon) naar het bijles- of huiswerkinstituut en een kopie naar u. Vergeet niet om samen met de school te bepalen welke organisatie voor bijles of huiswerkbegeleiding jullie kiezen en dit op het formulier te vermelden.

Vergoeding MBO kosten

Leergeld vergoedt geen MBO kosten. Voor leerlingen tot 18 jaar is er een landelijke regeling. Informatie daarover kunt u krijgen via de school. Wij mailen indien nodig een brief ter bevestiging dat de leerling bij Leergeld staat ingeschreven.

Kledingpas

De gemeente heeft voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar een regeling voor kleding. Meer informatie vind je op deze pagina van de gemeente Amersfoort. Kledingpas.

Overige ondersteuning
Zoek je andere ondersteuning? Stuur dan je verzoek naar Info@leergeldamersfoort.nl. Wij informeren je zo snel mogelijk of wij jouw verzoek zelf in behandeling kunnen nemen of verwijzen je naar een andere organisatie voor ondersteuning.

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN