Aanvraag financiële hulp en ondersteuning

Aanvraag financiele hulp en ondersteuning
Wanneer u aanvragen wilt doen voor meerdere kinderen moet u voor elk kind dit formulier invullen en onderaan op verzenden klikken. Daarna voor volgende kind invullen.

Maak een keuze van welke ondersteuning u wilt aanvragen. Na het maken van een keuze verschijnt een toelichting en eventueel een vraag naar meer informatie.

Bent u geregistreerd bij Leergeld Amersfoort?
U moet zich eerst registreren voordat u een aanvraag in kunt dienen. Klik hier om aan te melden

Schoolkosten / ouderbijdrage

Leergeld heeft afspraken met de scholen over het vergoeden van de ouderbijdrage en schoolkosten die direct te maken hebben met het kunnen deelnemen aan activiteiten. Borg voor sleutels, kastjes, lockers etc. worden niet vergoed. Stuur de rekening van de school naar Info@leergeldamersfoort.nl.
Of upload een foto of kopie van de factuur/brief van school.

Maximale uploadgrootte: 16.78MB

Schoolspullen
Er kan een vergoeding voor schoolbenodigdheden zoals pennen, schriften, kaftpapier etc. aangevraagd worden. Voor kinderen op de basisschool is dit maximaal 25 euro per jaar en leerlingen op het voortgezet onderwijs maximaal 50 euro per jaar. U dient eerst zelf te kopen en een foto of kopie van de bon voorzien van naam kind te sturen naar Info@leergeldamersfoort.nl.

Schooltas
Er kan een vergoeding voor een schooltas aangevraagd worden. Wij gaan er van uit dat uw kind de tas netjes behandeld, want de tas dient wel enkele jaren mee te gaan. Voor kinderen op de basisschool is de vergoeding maximaal 25 euro en voor leerlingen op het voortgezet onderwijs maximaal 50 euro. U dient eerst zelf te kopen en een foto of kopie van de bon voorzien van naam kind te sturen naar Info@leergeldamersfoort.nl.

Kinderen in groep 8 die het volgende schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan kunnen tussen januari en mei een aanvraag doen voor een gevulde rugtas met schoolspullen. Stuur de aanvraag naar Info@leergeldamersfoort.nl.

Schoolreizen / excursies/ schoolkamp
De rekening van de school voor een schoolreisje, excursie of het schoolkamp kunt u opsturen naar Info@leergeldamersfoort.nl. of upload een foto of kopie van de factuur/brief van school. Wij hebben afspraken met de scholen en betalen rechtstreeks aan de school.
Maximale uploadgrootte: 16.78MB

Laptop
Wij vergoeden alleen een laptop/tablet voor kinderen die naar de middelbare school gaan. Leergeld heeft met de middelbare scholen afspraken over de vergoeding die altijd aan de school zal worden betaald. Wij informeren de school over uw aanvraag dus niet zelf kopen.

Fiets
Voor een fiets verstrekken we voor kinderen op de basisschool een fietscheque ter waarde van 100 euro voor een tweedehandsfiets bij de Fietswerkplaats.
Dit omdat kinderen in die leeftijd snel groeien en iedere 2-3 jaar een grotere fiets nodig hebben.
Kinderen op de middelbare school kunnen 1 keer een fietscheque van 275 euro krijgen voor een standaard nieuwe fiets bij de Fietsvoordeelshop.

Contributie Sport
Voor sportdeelname doen wij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
Wij hebben dan de naam van de sportvereniging en het bedrag van de contributie of lesgeld nodig.
Na goedkeuring wordt het bedrag aan de sportvereniging/club betaalt.

Sportkleding/ sportschoenen
Voor sportkleding is er maximaal 50 euro en voor sportschoenen ook maximaal 50 euro per kind beschikbaar.
Wij vragen u om zorgvuldig met de spullen om te gaan zodat het langer dan 1 jaar meegaat.
Hier ook eerst zelf kopen en de bonnen voorzien van de naam van het kind mailen naar Info@leergeldamersfoort.nl. (kopie of foto).

Zwemles
Voor zwemles voor diploma A en B vragen wij een zwempakket aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
Wij hebben dan de naam van het zwembad nodig.
Na goedkeuring wordt het bedrag aan het zwembad betaald.
In het bedrag zit ook een eventueel bedrag van de inschrijving. Vertel daarom bij de inschrijving aan het zwembad dat er een aanvraag gedaan wordt bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Cultuurdeelname/ lesgeld
Voor deelname aan lessen in kunst of muziek doen wij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
Wij hebben dan de naam van de cultuurorganisatie en het bedrag van het lesgeld of de contributie nodig.
Na goedkeuring wordt het bedrag aan de cultuurorganisatie betaalt.

Huiswerkbegeleiding / bijles
Iedere aanvraag voor bijles of huiswerkbegeleiding loopt via de school van uw kind.
Samen met de school kunt u de aanvraag indienen met het formulier dat u hier kunt downloaden.
Formulier huiswerkbegeleiding

De school weet welke ondersteuning uw kind nodig heeft en geeft daarover advies op het formulier.
Als wij het volledig ingevulde formulier ontvangen en het is akkoord dan informeren wij u en sturen wij een voucher (waardebon) naar het bijles- of huiswerkinstituut.

Vergeet niet om samen met de school te bepalen welke organisatie voor bijles of huiswerkbegeleiding gekozen is en dit op het formulier te vermelden.

Vergoeding MBO kosten
Leergeld vergoed geen MBO kosten omdat daarvoor een landelijke regeling is. De school kan daarover meer informatie geven.
Wij mailen u een brief ter bevestiging dat u bij Leergeld ingeschreven staat. Daarmee moet dan u naar de school gaan om ondersteuning aan te vragen.

Kledingpas
Jongeren van 12 tot en met 17 jaar die het thuis niet breed hebben, kunnen een kledingpas ter waarde van 100 euro of een kledingpakket van de gemeente Amersfoort krijgen. Meer informatie kunt u lezen op de website van de gemeente Amersfoort: Kledingpas. Daar kunt u ook het aanvraagformulier downloaden. Met dit ingevulde formulier kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen.

Overige ondersteuning
Voor andere ondersteuning dient u een verzoek in te dienen via Info@leergeldamersfoort.nl. . Wij informeren u dan of wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen. Of verwijzen u naar een andere organisatie voor ondersteuning.

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN