We hielpen niet eerder zoveel kinderen!

Nog nooit zijn er door Stichting Leergeld Amersfoort zoveel kinderen geholpen als in 2023. Met de nodige slagen om de arm kunnen we melden dat we inmiddels rond de 80% van de kinderen in onze doelgroep in beeld hebben. 

Zolang er kinderen in Amersfoort in armoede leven, blijft ons werk hard nodig om alle kinderen volwaardig mee te kunnen laten doen in onze maatschappij. Met tientallen vrijwilligers zetten wij ons dagelijks in voor dit doel. 

Op dit moment leven in Amersfoort ongeveer 4.500 kinderen in armoede. Zij groeien op in gezinnen met zodanig lage inkomens, dat de eerste levensbehoeften niet vanzelfsprekend kunnen worden betaald. Voor deze kinderen bestaat het risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan activiteiten op school en daarbuiten. Ze staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Amersfoort zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op Leergeld.

Missie

Ons motto is: ‘alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen’. Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. We bieden kansen aan schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ze hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur ‘leergeld’ voor gaat betalen.

Enkele feiten en cijfers over 2023

  • We hielpen 2732 kinderen met 7252 aanvragen.
  • We hebben inmiddels zo’n 80% van de kinderen uit onze doelgroep in beeld.
  • De meeste hulp boden we aan gezinnen in Liendert, Soesterkwartier, Kruiskamp Vathorst  en Schothorst.
  • We zorgden voor iets meer dan 600 fietsen
  • We vergoeden zaken als schooltassen en – benodigdheden, sportschoenen en -kleding, schoolkosten, fietsen, laptops, en meer.
  • Ook kunnen er via ons aanvragen worden ingediend bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur en voeren wij het project Huiswerkbegeleiding en bijles uit. 

Het jaarverslag 2023 vind je hier

150 schooltassen uitgedeeld door Leergeld Amersfoort en Office1

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN