Stichting Leergeld Amersfoort viert 15-jarig bestaan

Amersfoort – 29 maart 2021 – Stichting Leergeld Amersfoort bestaat 15 jaar! Onder het motto ‘Nu meedoen, is straks meetellen’ hebben we inmiddels vele duizenden huishoudens die het financieel moeilijk hebben, geholpen. We doen dat onder meer door het betalen van bijvoorbeeld schoolgeld, ouderbijdrage, laptop of fiets voor kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar.

Dat we onze vijftiende verjaardag vieren, is voor ons geen reden voor een uitbundig feest. Egbert Boerma, onze voorzitter: “Dat we dit lustrum vieren is zowel mooi als treurig. Het is mooi, omdat we al die tijd kinderen hebben kunnen laten meedoen, zodat zij later kunnen meetellen. Het is tegelijkertijd treurig om te constateren dat stichtingen als wij in onze samenleving nodig zijn om alle kinderen een goede start te geven. Hoe mooi zou het zijn als wij uiteindelijk overbodig zijn?”

Maar zover is het nog lang niet. Ook in 2020 deden, net als in 2018 en 2019, bijna tweeduizend Amersfoortse huishoudens een beroep op ons voor een bijdrage aan school-, sport- of cultuuractiviteiten. Boerma: “We weten dat we nog niet alle huishoudens in Amersfoort bereiken. Het aantal kinderen dat we kunnen helpen, ligt dus hoger. Corona heeft het voor ons moeilijker gemaakt. Want veel scholen waren gesloten en onze intermediairs konden niet op huisbezoek. Hierdoor is het zicht op financiële situaties bij mensen thuis vertroebeld.”

Toekomst Leergeld Amersfoort

We zijn in vijftien jaar uitgegroeid tot een stichting met drie coördinatoren, elf intermediairs en vijftien vrijwilligers. We ontvangen subsidie en zijn afhankelijk van donateurs en sponsoren. We realiseren ons dat in de komende jaren overheid en gemeente hun uitgaven tegen het licht moeten houden als gevolg van de corona-pandemie. We weten ook niet of corona negatieve gevolgen heeft voor onze sponsoring door bedrijven en particulieren. Tegelijkertijd verwachten we dat er meer huishoudens een beroep op ons gaan doen, omdat zij niet goed uit de crisis komen.

Wat de toekomst ook brengt, er blijft bij Leergeld Amersfoort behoefte aan vrijwilligers, intermediairs en coördinatoren om kinderen een goede start te geven!

Leergeld Amersfoort 15 jaar

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN