StartbaanRun loopt 10.000 euro bijeen voor Leergeld Amersfoort

Persbericht

Amersfoort, 28 januari 2020 – De StartbaanRun die op zondag 3 november plaatsvond op Park Vliegbasis Soesterberg, heeft een bedrag van 10.000 euro opgeleverd voor Stichting Leergeld Amersfoort. In de maandelijkse bestuursvergadering van Leergeld Amersfoort kwam vorige week Johan Koopman namens Rotary Club Amersfoort het bedrag persoonlijk bekend maken. Met de opbrengst ondersteunt Leergeld Amersfoort kinderen uit de stad die door hun financiële thuissituatie niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten.

De StartbaanRun bestaat inmiddels elf jaar en begon ooit op een operationeel veld van de Koninklijke Luchtmacht. Rotaryclub Amersfoort organiseert in samenwerking met de Amersfoortse atletiekvereniging ALTIS deze jaarlijkse prestatieloop. StartbaanRun 2019 werd door ruim 900 lopers gelopen, zowel volwassenen als kinderen. De opbrengst wordt besteed aan drie goede doelen, waaronder Leergeld Amersfoort. StartbaanRun 2020 vindt plaats op 1 november.

Over Stichting Leergeld Amersfoort

Op dit moment leven in Amersfoort ongeveer 4.500 kinderen in armoede. Zij groeien op in gezinnen met zodanig lage inkomens, dat de eerste levensbehoeften niet vanzelfsprekend kunnen worden betaald. Voor deze kinderen bestaat het risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan activiteiten op school en daarbuiten. Stichting Leergeld Amersfoort zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die vanwege gebrek aan financiële middelen niet kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten. Meer informatie is te vinden op de website www.leergeldamersfoort.nl

StartbaanRun 2019 Leergeld Amersfoort
Rotary Amersfoort

Foto: Marie-Jeanne Sol Fotografie

Startbaanrun 2018 Marie-Jeanne Sol Fotografie

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN