Sam& voor een land zonder kinderarmoede

70% van de Nederlanders is blind voor kinderarmoede in eigen land. Dit terwijl 1 op de 12 kinderen hier opgroeit in armoede. Vanuit de overtuiging dat je dit vraagstuk alleen sámen kunt oplossen, is op 16 januari de campagne Sam& voor een land zonder kinderarmoede gestart. Met als doel om in 2020 alle kinderen in armoede te bereiken. Zodat zij gewoon mee kunnen doen.

1 op de 12 kinderen en jongeren in Nederland groeit op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas! Vaak kunnen zij niet meedoen aan sport, dansles of schoolactiviteiten omdat er thuis weinig geld is. Sam& biedt één digitaal loket waar ouders en intermediairs (zoals bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, huisartsen of wijkteams) eenvoudig een aanvraag kunnen indienen voor meerdere kindvoorzieningen van de bij Sam& aangesloten partijen in hun gemeenten.

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten zij zich in om kinderen te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen, door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten. Dit doet Sam& in samenwerking met gemeenten, lokale partners en bedrijven waaronder de Rabobank.

Lees meer in het persbericht van Sam& en bekijk het promotiefilmpje.

Sam& voor een land zonder kinderarmoede

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN