Project Schooltas voor een goede start in de brugklas

Persbericht

Een goedgevulde schooltas, het lijkt zoiets normaals. Helaas niet voor kinderen die in armoede leven en die aan het einde van de basisschool de overstap naar het voortgezet onderwijs maken. Stichting Leergeld Amersfoort en Office1 uit Amersfoort slaan ook in 2021 de handen ineen voor Project Schooltas. Samen zorgen zij ervoor dat juist deze kinderen ook met een mooie en goedgevulde schooltas op de eerste schooldag verschijnen.  

Met Project Schooltas zorgen Leergeld Amersfoort en Office1 ervoor dat de kinderen uit gezinnen met weinig financiële ruimte met een mooie en goedgevulde schooltas op de eerste schooldag verschijnen. Een stevige rugtas, mappen, pennen, stiften, passer, schaar, rekenmachine… het zit er allemaal in. De afgelopen jaren zijn honderden brugklassers blij gemaakt met een nieuwe tas. Voor 2021 staan al 115 kinderen op de wachtlijst.

Ondersteunen

Om project Schooltas mogelijk te maken, heeft Leergeld Amersfoort hulp nodig. Op de website van Stichting Leergeld Amersfoort kunnen geïnteresseerde bedrijven en organisaties achterhalen hoe zij kunnen bijdragen aan een goede start van leerlingen in de brugklas.

Project Schooltas in het Corona-tijdperk

Ook in het Corona-tijdperk hebben de kinderen goede leermiddelen nodig. Net als afgelopen jaar kunnen de kinderen en ouders de goedgevulde rugzakken coronaproof afhalen bij PRO33college. Zij ontvangen hierover een bericht met datum en tijdstip. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat intermediairs van Leergeld Amersfoort de schooltassen bij de kinderen thuis tot aan de deur brengen. (Aanpassing d.d. 31 mei 2021) 

Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN