Nieuw bestuurslid: Hans Ruiter

Hans Ruiter is geboren in Amersfoort (1954) en al vanaf zeer jong verbonden met de sector onderwijs. Hans vertelt lachend dat zijn vader hem als baby al meenam naar zijn werk op het Christelijk Lyceum: “In de kinderwagen was ik er al bij!” Intussen is hij zelf onlangs gepensioneerd. Zijn eerste baan was roosteraar op het Corderius College. Hij kijkt er met plezier op terug. “Mooie tijd. Alles was toen nog handwerk, kwam geen computer aan de pas”. Daarna heeft hij in allerlei functies zijn bijdrage geleverd, totdat hij in 2017 afzwaaide als lid van het college van bestuur van de Meerwegen scholengroep.

Hans is de stad Amersfoort alleen in zijn studiejaren (wis-/natuurkunde in Utrecht) ontrouw geweest. Het is hier prima wonen, vindt hij. En hij hecht eraan om als vrijwilliger lokaal bezig te zijn en op verschillende manieren bij te dragen aan de samenleving. Zo is hij onder meer druk bij de kerkelijke gemeente ‘de Brug’ (PGA). Hij vervolgt: “Toen Egbert (Boerma, voorzitter) mij vroeg voor het bestuur van Stichting Leergeld Amersfoort hoefde ik niet lang na te denken. Kinderen op weg helpen is een mooi doel. De sfeer in de stichting is erg positief, constructief. En er blijft zeer weinig aan de strijkstok hangen, bijna alle gelden komen ten goede aan het doel. Ik wil me daar graag voor inzetten.”

Binnen het bestuur vervult Hans de rol van penningmeester en denkt hij actief mee om de stichting verder te professionaliseren. Leergeld Amersfoort groeit en daarmee nemen ook de verantwoordelijkheden toe. Wij zijn zeer blij met zijn komst en de mix van bestuurlijke ervaring en positieve houding die hij meebrengt. Hans, van harte welkom!

Nieuw bestuurslid Hans Ruiter

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN