Meer dan honderd kinderen naar school met nieuwe schooltas!

De zomervakantie is afgelopen en de scholen zijn weer gestart. In Amersfoort gaan dit schooljaar maar liefst 101 kinderen met een nieuwe schooltas van Leergeld naar school!

Het lijkt zo normaal. De overstap naar het middelbaaronderwijs maken met een goede schooltas en nieuwe spullen. Helaas is dit niet vanzelfsprekend voor kinderen die in armoede leven en aan het einde van de basisschool de overstap naar het middelbaar onderwijs maken.

Uitreiken tassen Project Schooltas

Harry Settels van Office1 en Carin de Backker van Leergeld Amersfoort

Sinds vijf jaar zorgen Leergeld Amersfoort en Office1 uit Amersfoort onder de noemer Project Schooltas voor goedgevulde schooltassen voor deze kinderen. Stevige rugtassen gevuld met mappen, pennen, stiften, passer, schaar, rekenmachine… Alles wat een kind nodig heeft om naar de brugklas te gaan.

De kinderen konden al voor de zomervakantie hun nieuwe schooltas ophalen bij Carin, coördinator bij Leergeld Amersfoort. De tassen stonden klaar bij Accent, die speciaal hiervoor een ruimte beschikbaar had gesteld. Er zijn in totaal 101 tassen uitgedeeld aan de toekomstige brugklassers!

Hallo mevrouw van Leergeld, ik ben SUPER blij met de spulletjes die u mij gegeven heeft.

Niet alle rugzakken konden op de speciale uitdeelmiddag worden opgehaald. Daarom willen wij graag Ferry en Geurmay, de conciërges van Accent, bedanken voor het later afgeven van de tassen aan de ouders.

Natuurlijk bedanken wij ook de sponsoren van Project Schooltas. Zonder jullie hadden we niet zoveel kinderen kunnen helpen met een fijne start naar de middelbare school.

Beste Carin, bedankt voor de schoolspullen. De tas ziet er erg compleet uit gezien we nog geen lijst hebben van de benodigdheden. Stevige tas, erg bedankt.

Wilt u voor volgend schooljaar ook meehelpen met Project Schooltas? U kunt hierover meer lezen op onze pagina Project Schooltas.

Project Schooltas

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN