Leergeld maakt organisatie slagvaardiger

Leergeld Amersfoort heeft met ingang van 1 september haar organisatie flexibeler, compacter en slagvaardiger gemaakt. De stichting groeit en de doelgroep neemt nog steeds toe. Dat is mede het gevolg van gemeentelijk beleid waarbij de doelgroep is uitgebreid van 120% WSM (wettelijk sociaal minimum) naar 150%.

In het najaar heeft de gemeenteraad van Amersfoort unaniem aangegeven dat Leergeld Amersfoort een cruciale organisatie in de stad is, die als een van de weinige organisaties in staat is om kinderen uit gezinnen met een minimaal inkomen te bereiken. De gemeente financiert de uitbreiding van de doelgroep, waardoor LgA meer financiële armslag heeft en er meer kinderen kunnen worden ondersteund. Tegelijkertijd betekent dit ook dat de organisatie van Leergeld Amersfoort verder moest professionaliseren, zowel in de bedrijfsvoering als in de wijze waarop de stichting wordt aangestuurd.

Het bestuur van Leergeld Amersfoort bestaat nu uit vijf personen en er is een tweede coördinator aangetrokken. De organisatie bestaat verder uit werkgroepen (Onderwijs en Communicatie) en intermediairs die de huisbezoeken doen.

Een overzicht van onze nieuwe organisatiestructuur vindt u op de pagina Organisatie.

Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN