Leergeld in coronatijd

Uit de jaarcijfers van 2019 blijkt dat het aantal aanvragen voor steun bij Leergeld Amersfoort aanzienlijk is toegenomen. Onze hulp is duidelijk nodig en we waren er helemaal klaar voor om in 2020 nog meer kinderen te helpen. Maar niemand had gerekend op het coronavirus. De scholen gingen dicht en ook sportverenigingen en cultuurinstellingen sloten hun deuren. We blikken terug met onze voorzitter, Egbert Boerma. En hij heeft een belangrijke boodschap voor gezinnen die financieel zijn getroffen door de coronacrisis.

“De eerste helft van 2020 kenmerkt zich voor Leergeld Amersfoort door een daling in het aantal aanvragen. Dat was natuurlijk logisch, want de kinderen zaten thuis en schoolreisjes en kampen gingen niet door. Gelukkig stelden de scholen in Amersfoort devices beschikbaar voor kinderen die thuis geen middelen hadden voor het digitaal onderwijs, waardoor wij niet hoefden in te springen met extra laptops. We hebben bij Leergeld zelf ook onze eigen werkwijze aangepast. De intermediairs legden geen huisbezoeken meer af en onze coördinatoren waren beperkt aanwezig op kantoor. Als bestuur overlegden we online, wat vooral in het begin nog best een uitdaging bleek met alle nieuwe technieken.”

“Nu de basisscholen weer open zijn en het voortgezet onderwijs na de zomervakantie ook de deuren weer helemaal mag openen, verwachten we enorme toename van het aantal aanvragen. Niet alleen omdat kinderen weer naar school moeten fietsen en schoolspullen en laptops nodig hebben. Maar ook omdat als gevolg van de coronacrisis een grote groep mensen door een terugval in inkomen in financiële problemen dreigt te raken.”

Boerma wil graag deze gezinnen een hart onder de riem steken: “Stichting Leergeld is er ook voor deze gezinnen! Misschien kennen ze ons nog niet of voelen ze zich buiten de doelgroep vallen, maar Leergeld is er voor alle kinderen uit gezinnen met financiële problemen. Ook voor gezinnen met ouders die bijvoorbeeld werkzaam waren als zzp-er en nu thuis zitten of op een andere manier financieel zijn geraakt door de coronacrisis.”

Tenslotte wil de voorzitter een oproep doen aan iedereen die een steentje wil bijdragen aan Leergeld Amersfoort: “Alle grote evenementen en bijeenkomsten zijn de afgelopen maanden afgezegd. Voor ons betekent dit concreet een daling van sponsorgelden. Heeft u een creatief idee om coronaproof geld in te zamelen? Neem dan vooral contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.”

Heeft u financiële hulp nodig voor uw kinderen? Aarzel dan niet en vul ons aanvraagformulier in.

Foto: Peter Putters, De Nozem Fotografie

Egbert Boerma voorzitter Stichting Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN