Leergeld Amersfoort gaat samenwerken met Fietsvoordeelshop

Kinderen uit arme gezinnen moeten met de fiets naar de middelbare school kunnen. Met die gedachte in het achterhoofd kwamen Leergeld Amersfoort en Fietsvoordeelshop bij elkaar. Met als resultaat een prachtige samenwerking om kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan van een nieuwe fiets te kunnen voorzien. Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een nieuwe fiets, intermediairs van Leergeld Amersfoort komen na een aanvraag bij de mensen thuis om de financiële situatie eerst te bespreken en te kijken of van alle voorhanden voorzieningen gebruik wordt gemaakt. Voor kinderen op de basisschool geldt dat Leergeld kinderen vanaf 8 jaar kan helpen aan een 2e hands fiets.

Mark Vriend van Fietsvoordeelshop is enthousiast over de samenwerking. “Wij zijn een familiebedrijf met ons hoofdkantoor in Amersfoort. We tonen lokaal graag onze maatschappelijke betrokkenheid en kunnen dat met ons product heel mooi doen. Het is prachtig om middelbare scholieren blij te kunnen maken met een nieuwe fiets zodat zij er helemaal bij horen op school.”

Over Stichting Leergeld Amersfoort

Op dit moment leven in Amersfoort ongeveer 4.500 kinderen in gezinnen met zodanig lage inkomens, dat de eerste levensbehoeften niet vanzelfsprekend kunnen worden betaald. Stichting Leergeld helpt deze kinderen door op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van deze kinderen. Het motto van Stichting Leergeld is dan ook ‘Alle kinderen mogen meedoen!’.

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN