Geldcheck033.nl: voor Amersfoorters met een laag inkomen

Vandaag is de website Geldcheck033.nl gelanceerd. Op Geldcheck033.nl staat alle financiële hulp van ongeveer vijfentwintig Amersfoortse organisaties bij elkaar. Zo kunnen mensen met een (tijdelijk) laag inkomen snel zien waar zij recht op hebben en bij wie zij hulp kunnen aanvragen. Leergeld Amersfoort is een van de organisaties waar deze mensen terecht kunnen.

Rondkomen met weinig geld moet iedereen wel eens. Maar soms is het nét niet genoeg, ook voor mensen met werk. Bijvoorbeeld door onverwachte ziektekosten, een kapotte wasmachine of koelkast, even geen opdrachten als ZZP-er, het salaris wordt te laat betaald of het loopt mis door een andere tegenslag. Veel mensen hebben hier mee te maken. Vaak is er tijdelijke ondersteuning mogelijk bij (dreigende) financiële problemen. Op Geldcheck033.nl is alle hulp in Amersfoort gebundeld.

Snel en anoniem checken

Met de geldcheck kunnen mensen met een (tijdelijk) laag inkomen lezen hoe zij een financiële bijdrage, ondersteuning of advies kunnen aanvragen. Zij kunnen in de check direct zien op welke regelingen zij recht hebben. Ook staat er een overzicht met regelingen en mogelijke ondersteuning er in de stad aanwezig is, wanneer je hier gebruik van kunt maken en hoe je daarvoor contact kunt opnemen. Sommige regelingen kunnen ook direct via Geldcheck033 worden aangevraagd met DigiD.

Samenwerkende organisaties

Geldcheck033.nl is een samenwerking van zo’n 25 organisaties in de stad. Wanneer iemand bij één organisatie binnen stapt, dan kunnen zij gemakkelijk laten zien welke regelingen er bij de andere organisaties in de stad zijn. Samen willen we mensen met een laag inkomen in de stad helpen en financiële problemen voorkomen of verlichten.

Meer weten?

Kijk dan snel verder op Geldcheck033.nl.

Foto: Wethouder Cees van Eijk lanceert de meerjarige campagne Geldcheck033 (bron: Gemeente Amersfoort)

Geldcheck033.nl

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN