Even voorstellen – onze penningmeester

Het bestuur van Stichting Leergeld Amersfoort werkt vooral achter de schermen. Daarom laten we graag zien wie zich allemaal inzet voor Stichting Leergeld Amersfoort. Dit keer is onze penningmeester Erik Boswinkel aan de beurt.

Slim omgaan met beperkte middelen

Erik Boswinkel is sinds januari van dit jaar actief als penningmeester bij Leergeld Amersfoort: “Ik ben een geboren en getogen Tukker en zit al tientallen jaren in de Grolsch Veste (stadion van FC Twente, red.). En toch woon ik sinds mijn 18e niet meer in Twente. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd in en op de Rijksuniversiteit Groningen en belandde al vrij snel na mijn studie – in 1998 – in het UMC Utrecht, waar ik uiteindelijk hoofd bedrijfsbureau van een divisie was. En daar is ook de rode draad begonnen van wat ik leuk vind: het zo slim mogelijk omgaan met beperkte middelen om de professionals binnen een organisatie te ondersteunen. Dat heb ik na het UMC Utrecht ook gedaan in Ziekenhuis Rivierenland te Tiel. In 2009 ben ik in het onderwijs beland en uiteindelijk in 2017 voor mezelf begonnen. Vanuit een van mijn huidige opdrachten als interim conrector bedrijfsvoering op het Corderius College in Amersfoort ben ik benaderd voor Stichting Leergeld Amersfoort.”

Geen tweedeling tussen ‘haves’ en have nots’

“Ik woon in Leersum, op de fraaie Utrechtse Heuvelrug, ben getrouwd en heb drie dochters, waarvan de oudste inmiddels studeert in Maastricht. De andere twee, een tweeling, hebben inmiddels de stap gemaakt naar het MBO. Het is mooi om te zien hoe mijn kinderen zich ontwikkelen en ik zo goed en kwaad als het kan (en gewenst is) mijn dames probeer te ondersteunen. Daarbij realiseer ik me dat mijn dochters een luxe uitgangspositie hebben. Ouders met goede banen die ook kunnen meedenken. Financiële zorgen zijn er voor mijn kinderen niet. Dat geldt niet voor veel andere kinderen. Daarom moeten we voorkomen dat er een tweedeling in de maatschappij ontstaat tussen de haves en have nots. Ieder kind moet gelijke kansen en mogelijkheden hebben, zodat iedereen volwaardig aan de maatschappij kan meedoen. Via Stichting Leergeld Amersfoort kan ik daar vanuit een bescheiden rol in bijdragen. Ook hier geldt dat we zo slim mogelijk moeten kijken hoe we met de ons beschikbare gelden moeten omgaan en de kinderen op onderdelen hulp kunnen aanbieden. Ik heb er zin in!”

Erik Boswinkel - penningmeester Stichting Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN