Bestuurslid Peter Coenen neemt afscheid van Leergeld

Ongeveer veertien jaar was hij bestuurslid van Leergeld Amersfoort, maar het is tijd voor iets anders. Peter Coenen was destijds vanuit de gemeente betrokken bij de start van Leergeld in Amersfoort. Samen met vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, de kerken en het onderwijs. Peter: “Ik werkte toen bij de afdeling Sociale Zekerheid en met elkaar zijn we op zoek gegaan naar geld en naar hoe we de organisatie moesten inrichten. De doelstelling van Leergeld sprak iedereen enorm aan. Maar het is tijd voor nieuwe mensen en voor mijzelf voor nieuwe dingen. Ik houd van voetbal en daar speelt het begrip ‘door-selecteren’; nieuwe mensen geven andere impulsen en zorgen voor dynamiek in de continuïteit.”

Peter zit vol nieuwe plannen: “Ikzelf ga mij inzetten als voorzitter voor de Stichting Nieuwkomers – Vluchtelingen Amersfoort. Een mooie club waar professionals en vrijwilligers vluchtelingen helpen een plek te vinden in onze samenleving.” Op de vraag hoe hij terugkijkt op Leergeld, antwoordt Peter: “Ik ben vooral trots hoe we als bestuur en intermediairs met veel inzet en deskundigheid kinderen aan de onderkant helpen. En dat Leergeld Amersfoort wordt gezien en gehoord in de stad. Ik dank iedereen en, het is een open deur, ik wens dat Leergeld ooit niet meer nodig zal zijn.”

Wij bedanken Peter voor zijn inzet voor Stichting Leergeld Amersfoort en wensen hem veel succes met zijn nieuwe activiteiten.

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN