Bestuurslid Onderwijs en Coördinaat

Om als Stichting Leergeld Amersfoort de juiste ondersteuning te kunnen bieden aan kinderen die opgroeien in gezinnen met financiële problemen, is een goede samenwerking met de scholen in Amersfoort noodzakelijk. Cathy Spierenburg houdt zich als bestuurslid Onderwijs & Coördinaat bezig met het onderwijs in Amersfoort.

Cathy Spierenburg stelt zich voor

Cathy heeft zelf een achtergrond in het basisonderwijs. “Na mijn periode in het onderwijs heb ik gewerkt bij de Schooltelevisie/Teleac en heb ik in 2000 de kinderzender Zappelin/Zapp opgezet bij de Publieke Omroep. Tegenwoordig geef ik leiding aan My Book Buddy, een organisatie die bibliotheken opzet voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden of kinderen die getroffen zijn door natuurgeweld of leven in conflictgebieden. Daarnaast ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek in Utrecht en lid van de Raad van Toezicht van Omroep Max.”

Tijdens een bijeenkomst van de Rotary kwam Cathy in aanraking met Leergeld Amersfoort en sinds een paar maanden is ze betrokken als bestuurslid. “Hugo Fretz gaf een boeiende presentatie over Stichting Leergeld Amersfoort. Het was een hernieuwde kennismaking, want hij was vroeger een van mijn leerlingen op de kleuterschool!”

Kinderen komen ongewild in een situatie met beperkingen

Het is duidelijk dat Cathy zeer betrokken is bij het welzijn van kinderen. “Kansarme kinderen lopen vaak tegen grenzen aan in het leven. Zij zijn ongewild in een situatie terechtgekomen waarvan ze dagelijks de beperkingen ondervinden. Tot nu toe was mijn focus vooral gericht op het buitenland, maar ik realiseer me dat de hulpvraag ook dichtbij wordt gesteld. Stichting Leergeld kan het verschil maken door zaken voor ze te regelen, ze blij te maken met benodigdheden voor school of mee te laten doen met leeftijdsgenootjes die het wat makkelijker hebben.”

Kansenongelijkheid neemt toe

“Als bestuurslid ga ik me vooral bezighouden met het onderwijs en breng ik bestuurlijke ervaring mee die ik in de loop van de jaren heb opgebouwd. De komende tijd oriënteer ik me op wat er is gebeurd in de afgelopen periode en welke uitdagingen er liggen. Het aantal verzoeken om hulp neemt sterk toe en de kansenongelijkheid daardoor ook. We leven in een dynamische tijd die een flexibele opstelling vraagt.”

Nu meedoen is straks meetellen

Samen met Cathy zetten we ons als Stichting Leergeld Amersfoort graag in om alle kinderen die opgroeien in armoede in Amersfoort de kans te geven om mee te doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten. Want nu meedoen, is straks meetellen!

Cathy Spierenburg bestuurslid Onderwijs & Coordinaat Stichting Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN