Benefietconcert levert € 25.000 op

Persbericht – Benefietconcert Johannes-Passion in Sint Joriskerk levert € 25.000 op voor Oekraïne

Opbrengst bestemd voor Stichting Leergeld Amersfoort

Amersfoort, 26 april 2022

Het benefietconcert van donderdag 14 april j.l. in Amersfoort heeft € 25.000 opgeleverd. Het Nieuw Bach Ensemble (NwBE) voerde die avond een gedenkwaardige Johannes-Passion van J.S. Bach uit onder de bevlogen leiding van Krijn Koetsveld in een druk bezochte Sint Joriskerk. De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor de Stichting Leergeld Amersfoort, die hiermee voornemens is leermiddelen aan te schaffen voor in Amersfoort verblijvende Oekraïense kinderen. Het benefietconcert werd mogelijk gemaakt door diverse Amersfoortse bedrijven, de gemeente Amersfoort en vele vrijwilligers.

Stichting Leergeld Amersfoort en Oekraïne

Als Nieuw Bach Ensemble, een in Amersfoort gevestigd ensemble, is het gezelschap verheugd dat de opbrengst ten goede zal komen aan de Stichting Leergeld Amersfoort. Deze stichting zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een structurele financiële uitdaging.

In Amersfoort verblijven momenteel rond de 30 uit Oekraïne gevluchte kinderen en dit aantal zal naar verwachting nog stijgen. Deze kinderen krijgen – verspreid over verschillende scholen – onderwijs, en met de opbrengst van het benefietconcert wil het Nieuw Bach Ensemble de Stichting Leergeld Amersfoort in staat stellen om leermiddelen aan te schaffen die deze kinderen nodig hebben. Dat kan van alles zijn: toegang tot leerbegeleiding, sport- en cultuuractiviteiten en schoolmaterialen; dit er beoordeling van de stichting. 

Amersfoort en de Johannes-Passion

Traditiegetrouw voert het Nieuw Bach Ensemble jaarlijks de Johannes-Passion uit in Amersfoort. Deze concerttraditie werd twee jaar lang onderbroken door de afgelopen corona-pandemie. Toen de deuren van de concertzalen weer open mochten, brak de oorlog in Oekraïne uit, en besloot het Nieuw Bach Ensemble de Johannes-Passion – Bachs meesterwerk over pijn, lijden en dood maar over ook troost, hoop en toekomst – uit te voeren in de vorm van een benefietconcert. Het gezelschap zal deze traditie in de Paastijd volgend jaar naar verwachting weer voortzetten, met wederom een trouw publiek en hopelijk zonder benefietkarakter.

Opbrengst Johannes Passion - benefietconcert Nieuw Bach Ensemble

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN