Benefietconcert Johannes-Passion

Op 14 april speelt en zingt het Nieuw Bach Ensemble de Johannes-Passion in de Sint Joriskerk. De opbrengst van dit benefietconcert gaat naar Stichting Leergeld Amersfoort. Het Nieuw Bach Ensemble wil met dit concert een bijdrage leveren voor uit Oekraïne gevluchte kinderen die in Amersfoort verblijven en hier onderwijs krijgen.

Nieuw Bach Ensemble

Het Nieuw Bach Ensemble wil als in Amersfoort gevestigd ensemble met een in Amersfoort te geven benefietconcert heel graag iets doen wat direct met de stad verbonden is. In Amersfoort verblijven momenteel een dertigtal uit Oekraïne gevluchte kinderen, die verspreid over verschillende scholen onderwijs krijgen. Met de opbrengst wil het ensemble Stichting Leergeld Amersfoort in staat stellen om leermiddelen aan te schaffen die deze kinderen nodig hebben.

Op 14 april brengen het koor, orkest en een prachtige groep solisten onder leiding van Krijn Koetsveld de Johannes-Passion ten gehore, een compositie waarin Bach bij uitstek de thema’s pijn, lijden en dood maar ook troost, hoop en toekomst heeft weten te verweven. Tijdens dit Benefietconcert in de Sint Joriskerk zal voor het eerst het in januari 2020 ten doop gehouden Monteverdi-orgel als continuo-instrument worden ingezet, een wereldpremière dus. Door al deze elementen wordt het een unieke uitvoering.

Benefietconcert Johannes-Passion

Donderdag 14 april , 20:00 uur
Sint Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

Meer informatie: www.klassiekemuziek.nl/nieuw-bach-ensemble
Tickets: bestellen via www.klassiekemuziek.nl/nieuw-bach-ensemble of op de avond zelf

Stichting Leergeld Amersfoort

Stichting Leergeld Amersfoort helpt schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen met zodanig lage inkomens, dat de eerste levensbehoeften niet vanzelfsprekend kunnen worden betaald. Voor deze kinderen bestaat het risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan activiteiten op school en daarbuiten. Leergeld biedt kansen aan deze schoolgaande kinderen om toch te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Dit doet Leergeld Amersfoort bijvoorbeeld door het betalen van schoolgeld of het aanschaffen van een laptop, schoolspullen of een fiets.

Het motto van Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. Vanuit deze missie helpt Leergeld Amersfoort ook graag de gevluchte kinderen uit Oekraïne die in Amersfoort naar school gaan. We zijn trots en dankbaar dat het Nieuw Bach Ensemble de opbrengst van het benefietconcert aan Leergeld Amersfoort doneert, zodat wij meer kinderen kunnen helpen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Johannes Passion - benefietconcert Nieuw Bach Ensemble
Johannes Passion - benefietconcert Nieuw Bach Ensemble

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN