Benefietavond: vruchtbare mix van entertainment en engagement

Ondanks het noodweer en code oranje, waren zo’n 120 Amersfoorters op woensdag 19 juni aanwezig in theater De Lieve Vrouw. Op het programma de benefietavond voor Stichting Leergeld Amersfoort; een unieke en energieke voorstelling vol muziek, humor en food for thought.

In alle opzichten was het een geslaagde avond met een mooie mix van amusement en engagement en een volle zaal met wethouders, ambtenaren, vrijwilligers en ondernemers. Burgemeester Lucas Bolsius was initiatiefnemer, samensteller én gastheer van de avond. De rol van opwarmer en uitsmijter was in goede handen bij het muzikale cabarettrio De Tunes uit Rotterdam.

Het hart van het programma werd gevormd door een ludieke Koningsdagveiling onder leiding van Jan-Willem van Lieshout. Met veel vaart en humor gingen originele gesigneerde werktekeningen en kunstwerken, een kijkje achter de schermen in Dierenpark Amersfoort, een kaaswiel en wijnarrangement onder de hamer. Populair was Amalia’s stoel; een zwarte thonet stoel waarop prinses Amalia had gezeten tijdens Koningsdag 2019. De aanwezigen boden gul op de sinaasappel-bavarois taart met witte chocolade van Anna Yilmaz, winnares van Heel Holland Bakt en een exclusieve rondleiding voor een select gezelschap, waarbij Lucas Bolsius anekdotes deelt over de stadswandeling met het Koningspaar.

De talentvolle Amersfoortse cabaretier Patrick Nederkoorn, dit jaar winnaar van de Annie M.G. Smidtprijs, speelde een stuk uit zijn Duitse show ‘Die orangene Gefahr’. Een korte voorstelling over klimaatverandering, migratie en culturele verschillen die de aanwezigen bewust maakte van de eigen kwetsbaarheid en deed invoelen wat het betekent als je alles kwijt zou raken.

Dit bracht ons weer op waar het allemaal om draait: met een rijkgevulde schooltas vroeg voorzitter Egbert Boerma aandacht voor de missie van Leergeld. Lucas Bolsius maakte tot slot de opbrengst van de avond bekend: bijna 9500 euro! Dit fantastische bedrag komt, mede door Lionsclub Amersfoort, volledig ten goede aan gezinnen met schoolgaande kinderen die leven onder het sociale minimum. Zij krijgen steun in de vorm van schoolgeld, rugtas, laptop, schoolspullen en bijdragen aan sport en schoolreisjes. Hierdoor kunnen alle kinderen meedoen en hun talenten optimaal ontplooien. En daar doen we het voor.

De Tunes - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Veilingmeester Jan-Willem van Lieshout - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Veilingmeester in actie - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Veiling taart Anna Yilmaz - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Veiling werktekening - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Patrick Nederkoorn - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Project Schooltas - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Foto’s: Peter Putters, De Nozem Fotografie

Egbert Boerma en Lucas Bolsius - Benefietavond Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN