Als samenleving het verschil maken

Relatiebijeenkomst Stichting Leergeld Amersfoort

Vrijdag 9 september organiseerde Stichting Leergeld Amersfoort de eerste relatiebijeenkomst voor partners en sponsoren die de stichting een warm hart toedragen. De bijeenkomst werd geheel gesponsord door Berghotel Amersfoort.

Na een hartelijk welkom van Hugo Fretz, fondsenwerver en relatiemanager van Stichting Leergeld Amersfoort, legt burgemeester Bolsius uit waarom Leergeld Amersfoort zo belangrijk is voor Amersfoort. “Met Leergeld maken we verschil in het leven van kinderen.” Helaas zijn de kansen niet voor alle kinderen gelijk door verschillen in de thuissituatie en stress rond geld, zeker met de huidige energiecrisis. Ieder kind in Nederland moet onderwijs kunnen volgen, maar ongemerkt zijn er een hoop bijkomende kosten die niet iedereen vanzelfsprekend kan betalen. Leergeld Amersfoort helpt kinderen om te zorgen dat ze straks ook meetellen.

De burgemeester moedigt organisaties aan om na te denken: “Waar kun je als organisatie het verschil maken voor straks?” We moeten nu investeren: niet alleen economisch, maar ook om de talenten van de kinderen te ontwikkelen. De burgemeester draagt vandaag zijn ambtsketen om het extra te benadrukken: “Als samenleving moeten we het verschil maken!”

Ronald Sutmuller, als bestuurslid van Leergeld Amersfoort verantwoordelijk voor de communicatie, licht toe hoe Leergeld te werk gaat en welke resultaten het afgelopen jaar zijn geboekt. In Amersfoort komen naar schatting bijna 5000 kinderen in aanmerking voor onze steun. Afgelopen jaar hebben we 1600 kinderen uit bijna 1000 gezinnen kunnen helpen. COVID, de energiecrisis en de huidige inflatie maken de uitdaging om uiteindelijk alle kinderen te helpen steeds groter. Leergeld Amersfoort blijft zich inzetten om zo veel mogelijk kinderen uit Amersfoort te helpen.

Tijdens een geanimeerd gesprek over de activiteiten van Leergeld en gemeente Amersfoort volgen mooie suggesties hoe we kinderen nog meer zouden kunnen helpen. Wethouder van (onder meer) armoede, onderwijs en jeugd Aboyaakoub-Akkouh vertelt meer over de aanpak van de verborgen armoede in Amersfoort. Er heersen helaas veel taboes en schaamte rondom armoede. “We moeten onze verantwoordelijkheid pakken en versterken. Uitstralen dat we er voor iedereen zijn.” De wethouder ziet in de huidige energiecrisis ook kansen voor een ingang bij mensen die nu nog onder de radar blijven.

Nadat Hugo Fretz de aanwezigen heeft aangemoedigd om onze partnerbijeenkomst ook onder de aandacht van hun relaties te brengen, is het tijd voor een informele borrel. Onder het genot van een hapje en drankje zetten we de gesprekken voort over hoe we kinderen op weg kunnen helpen naar een mooie toekomst. Het is duidelijk: de relatieborrel is zeker voor herhaling vatbaar!

Burgemeester Bolsius Relatiebijeenkomst Stichting Leergeld Amersfoort
Hugo Fretz Relatiebijeenkomst Stichting Leergeld Amersfoort
Relatiebijeenkomst Stichting Leergeld Amersfoort
Ronald Sutmuller Relatiebijeenkomst Stichting Leergeld Amersfoort
Borrel Relatiebijeenkomst Stichting Leergeld Amersfoort
Burgemeester Bolsius Relatiebijeenkomst Stichting Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN