Aangepaste laptopregeling

Steeds meer scholen maken gebruik van laptops en tablets in het onderwijs. Dit levert vaak problemen op bij ouders die het financieel zwaar hebben. Leergeld Amersfoort steunt gezinnen met schoolgaande kinderen, onder andere door het regelen van een laptop. Om nog beter in te spelen op de leerling behoefte, is met ingang van dit schooljaar (2018-2019) een aangepaste regeling van kracht.

Voorheen schafte Leergeld de laptops zelf aan en konden ouders die hiervoor in aanmerking kwamen de laptop op een centraal punt ophalen. Waarom is de regeling aangepast? Ineke Hoekstra, bestuurslid commissie Onderwijs, licht toe: ”Groot nadeel was dat scholen met verschillende middelen werken, maar dat wij slechts één type laptop hadden. De oude regeling bood geen mogelijkheid voor differentiatie en sloot daardoor niet altijd goed aan op de behoefte.”

Met de aangepaste regeling is dit probleem verholpen. “De betreffende school regelt nu zelf wat de leerling nodig heeft (een laptop, chromebook of tablet). Leergeld Amersfoort betaalt 50% van de kosten tot een maximum van € 250,- aan de school. Het grote voordeel is dat betrokken scholieren een device hebben dat past bij dat wat de school vraagt. Het onderhoud ervan wordt via de school geregeld. Bijkomend voordeel is dat Leergeld-leerlingen niet opvallen, omdat ze hetzelfde hebben als hun klasgenoten.”

Laptopregeling Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN