250e fiets uitgedeeld!

Een zaterdagochtend in de Fietsvoordeelshop. Een moeder bekijkt enthousiast de nieuwe fiets voor haar zoon. “Zo, dat is echt een supermooie!” De brief van Stichting Leergeld wordt ingeleverd en de legitimatie gecheckt. Een medewerker zet nog even het zadel wat hoger en moeder en zoon fietsen samen blij weg. Weer een kind dat dankzij Leergeld naar school kan fietsen!

Leergeld Amersfoort en Fietsvoordeelshop werken sinds 2017 samen om kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan van een nieuwe fiets te voorzien. Dat deze samenwerking een groot succes is, blijkt wel uit het feit dat in april de 250e fiets wordt uitgereikt!

Mark Vriend van Fietsvoordeelshop vertelt hoe zij op basis van hun ervaringen in de winkel een fiets voor deze kinderen hebben ontworpen. Een fiets die weinig onderhoud nodig heeft en waarvan de kleur en accessoires aansluiten bij de meest verkochte fietsen. De fietsen zijn altijd in twee maten op voorraad, zodat ze direct kunnen worden meegenomen.

Fietsvoordeelshop zit sinds twee jaar in Amersfoort en is graag maatschappelijk betrokken bij de stad. Over de samenwerking met Stichting Leergeld is Mark nog altijd enthousiast: “Mensen zijn super dankbaar dat dit kan. En dat is mooi om te zien!” Stichting Leergeld is blij met de samenwerking met Fietsvoordeelshop en hoopt nog veel kinderen van een nieuwe fiets te mogen voorzien!

“Mijn dochter is superblij met haar fiets! Ze wil hem het liefst iedere dag in de woonkamer neerzetten, zodat ze er de hele dag naar kan kijken! Dankjulliewel!”

Heeft uw kind een fiets nodig?

Om voor een fiets voor uw kind in aanmerking te komen, kunt u een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Amersfoort. Er komt dan een intermediair van Leergeld bij u thuis om de financiële situatie te bespreken en te kijken van welke voorzieningen u gebruik kunt maken.

250e fiets

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN