122 kinderen gesteund met huiswerkbegeleiding

Sinds september 2018 kunnen kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, gebruik maken van huiswerkbegeleiding. Leergeld Amersfoort werkt in dit project samen met Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort. De huiswerkbegeleiding en bijles is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 en middelbare scholieren tot 18 jaar.

Wat houdt de regeling in?

Tot en met eind 2020 is er financiering voor dit project vanuit de gemeente. Gezinnen kunnen eenmalig gebruik maken van deze regeling, waarbij Leergeld een bedrag tot maximaal 1000 euro uitkeert in de vorm van vouchers. Om gebruik te kunnen maken van huiswerkbegeleiding, moeten kinderen bekend zijn bij Leergeld en aan de basisvoorwaarden voldoen ten aanzien van gezinsinkomen, leeftijd van de kinderen en woonplaats.

Hoe loopt het project?

Henk Pijper, projectleider Huiswerkbegeleiding en coördinator bij Leergeld Amersfoort: “De belangstelling is groot. Dagelijks komen verzoeken binnen voor huiswerkbegeleiding. Tot nu toe hebben we 122 kinderen kunnen helpen. Begin 2020 gaan we het project evalueren met de betrokken partijen. We hebben al wel enkele aanpassingen gedaan, zodat het proces soepeler verloopt en het minder administratieve rompslomp met zich mee brengt. Dat werkt nu naar tevredenheid.”

Hoe werkt het?

Het proces voor een aanvraag van huiswerkbegeleiding verloopt nu als volgt:

  1. Voldoet een kind aan de criteria? Dan vullen ouder(s), kind en school samen het aanvraagformulier in. Dit formulier is te downloaden op deze website.
  2. Samen met de school wordt bekeken welke vorm van huiswerkbegeleiding nodig is, dit verschilt per kind. De school mailt het ingevulde formulier naar Leergeld Amersfoort.
  3. Leergeld beoordeelt de aanvraag, informeert ouders en stuurt de voucher naar het gekozen huiswerkinstituut.

Is een kind nog niet bekend bij Leergeld, dan is het noodzakelijk dat een ouder zich eerst aanmeldt bij Leergeld, voordat een aanvraag voor huiswerkbegeleiding kan worden gedaan.

Zie voor het aanvraagformulier en meer informatie over dit project: https://leergeldamersfoort.nl/huiswerkbegeleiding/

Huiswerkbegeleiding Leergeld Amersfoort

Deel dit bericht

Reacties van ouders

Jullie hulp heeft veel spanning weggenomen, dat merkt mijn kind ook.

Leergeld stond klaar en hielp zonder te oordelen. Helemaal top.

Het is zo goed dat dit bestaat…!

Vorige
Volgende

Help Leergeld Amersfoort!

LAAT EEN KIND MEETELLEN