Amersfoort, 20 maart 2014 - Stichting het Volksgebouw heeft 5.000 euro gedoneerd aan Stichting Leergeld Amersfoort. Stichting Het Volksgebouw, die zich altijd als doel heeft gesteld een rol te spelen bij het ondersteunen van vrijwilligerswerk en armoedebestrijding, heeft dit jaar voor Stichting Leergeld Amersfoort geLeergeld-Volksgebouw_donatie_20-02-2014.pngkozen. De cheque werd door voorzitter Ton Corbee overhandigd aan Ans Olde Meule-Oude Luttikhuis, bestuurslid van Stichting Leergeld Amersfoort.

De donateur is voortgekomen uit een vereniging die is opgericht in 1923 door de toenmalige SDAP, VARA, Stem des Volks en NVV te Amersfoort met als doel het verwerven van een gebouw waar men zich kon verenigen en vergaderen. Voor dit doel werd het pand aan de Snouckaertlaan 11 aangekocht dat bekend staat als zalencentrum de Amershof. Eerder werden onder andere de Voedselbank en de Golfbreker gesteund in hun werk en voor een stuk waardering voor de vele vrijwilligers die daar werkzaam zijn.

Over Stichting Leergeld Amersfoort
In 2014 is nu gekozen voor Stichting Leergeld Amersfoort. Deze stichting heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Stichting Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Zie voor meer informatie www.leergeldamersfoort.nl