MasterOfBusiness.jpgAfgelopen week overhandigden de Masters of Business, tijdens hun zomerbijeenkomst in Brasserie Zuiderzoet, symbolisch de eerste rugzak van het nieuwe schoolseizoen aan Stichting Leergeld. De Amersfoortse businessclub participeert jaarlijks in een educatief en ondernemend doel met een Amersfoorts tintje.

 

Met een brede glimlach namen Wil Ellenbroek en Carin de Backker de gevulde tassen ter waarde van € 5.000,- in ontvangst. Ellenbroek greep de gelegenheid aan om alle aanwezige ondernemers te bedanken voor hun inzet: “In Amersfoort leven 4.500 kinderen in armoede. Leergeld Amersfoort wil sociale uitsluiting van deze kinderen voorkomen. Vooral de schrijnende gevallen waarbij gezinnen het zo lastig hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, kunnen nu fantastisch worden geholpen. Een kamp, werkweek of boeken is voor deze groep vaak een onneembare horde. We willen niet dat ze zich ook nog eens zorgen maken over het meest elementaire.”

 

De inhoud van de tassen overtrof de stoutste verwachtingen. MOB-voorzitter Sylvia Krebber: “Op het verlanglijstje van Stichting Leergeld stonden pennen en schriften, maar zoals het echte masters betaamt, hebben we daar met onder meer een luxe schrijfmap, passer en rekenmachine een schepje bovenop gedaan. De tassen hebben allemaal een andere frisse kleur om ‘stigmatisering’ te voorkomen. Wat ons als ondernemers het meest aansprak, is de wens van kinderen om te leren en vooruit te komen in het leven. We hebben hier als MOB nadrukkelijk onze nek voor uitgestoken, waarbij eigen leden, zoals Office1 en HJW Promotions, tot het uiterste gegaan zijn om voor het beschikbare geld de mooiste spullen bij elkaar te krijgen.”

 

Maandag 30 juni zijn alle leerlingen uitgenodigd hun tassen te komen ophalen op het kantoor van Stichting Leergeld aan de Amsterdamseweg in Amersfoort. Dan kan de zomer en het nieuwe schooljaar beginnen. “Het mooiste cadeau zijn al die blije gezichten. Met recht ‘meesterlijk’,” aldus Ellenbroek.