st_ansfriduskerk.jpgVan 4 tot en met 13 december 2015 herbergt de Sint Ansfriduskerk voor de 31ste keer de Kerststallententoonstelling. Ruim een week lang zijn ongeveer 250 Kerststallen en Kerstgroepen uit meer dan 60 landen te bewonderen.

 

Ooit is de voormalige pastoor van de Sint Ansfriduskerk, pastoor Schuurmans gestart met het tentoonstellen van zijn eigen kerstgroep in de zaal naast de kerk. Later kwamen daar kerstgroepen van parochianen bij. Toen het er teveel werden voor de zaal, is de tentoonstelling verplaatst naar de kerk. Pastoor Schuurmans verzamelde zelf Santons, kerstbeelden uit Frankrijk. Deze kerstgroep heeft hij geschonken aan de Sint Ansfriduskerk en daar wordt hij elke kerststallententoonstelling in een veranderend decor neergezet.

 

Nu bestaat de tentoonstelling jaarlijks uit meer dan 250 kerstgroepen afkomstig uit meer dan 60 landen. Er is een grote variëteit aan gebruikte materialen, hoogte en aankleding van de beelden. De tentoonstelling wordt belangeloos muzikaal opgeluisterd door een groot aantal koren. De netto opbrengst van de kerststallententoonstelling gaat naar een project van Leergeld Amersfoort. Zie voor meer informatie  over de tentoonstelling: website Sint Ansfriduskerk.